Ürün Detayı

Beton Direkli Tel Çit

Ürün Kodu: 0

Uzun ömürlü ve sağlam olması nedeniyle beton direkli çit çok geniş kullanım alanına sahiptir. Bu çitin uygulandığı alanın tam olarak güvenliği sağlanmış olur. Sınırları belirlemek ve çevre güvenliği sağlamak için en etkili yöntemlerden biridir. Tel bariyer sistemleri arasında en çok tercih edilen sistemlerdir. Ekonomik ve güvenilir arazi kaplama olanağı sunar. Kullanım alanları her yer olabilir. Askeri arazilerde sıklıkla rastlanan bir koruma yöntemidir. Çevresel etkilerden korunmak istenen her alanda kullanılabilir. Hava koşullarından etkilenmediğinden uzun yıllar aynı performansı gösterir. Bu çitlerde kullanılan malzemeler yüksek kalite malzemelerdir. Boru direkli tel çitlerden maliyet olarak biraz daha fazla maliyete sahiptir. Ancak sağlamlık ve koruma açısından daha verimlidir.

Beton Direkli Çit Özellikleri

Her türlü çit kullanılarak uygulanabilen beton direkli çit uzunlukları isteğe göre değişebilir. Dayanıklılığı çift taraflı payandalarla desteklenir. Bu çitleri herhangi bir şekilde yıkılması söz konusu değildir. Ancak araba çarpması gibi durumlarda yıkılabilir. Her türlü hava şartına karşı yüksek dayanıklılık gösterir. Örgü teli, gergi teli, dikenli tel ve bağ teli kullanılarak birleştirilir. İsteğe göre bu çit için farklı tel türleri tercih edilebilir. Ebatlar ve uzunluk da isteğe göre belirlenebilir. Tel tipini, uzunluğu ve ebatları kullanılacak alanın özellikleri belirler. Kaç metre arayla direklerin yerleştirileceği de seçilebilir ancak genel olarak 3 metre arayla düzenlenir. Beton direkli tel çit en dayanıklı tel bariyer sistemlerinden biridir.

Beton Direkli Tel Çit Uygulaması Nasıl Yapılır?

Toprak zemine 3 metre aralıklarla çukurlar açılır. Bu çukurlar 50 cm derinliğinde ve  40×40 boyutlarında olur. Çitin altına boydan boya beton dökülür. Beton direkler bu beton zemin üzerine sabitlenir. 45 metrede bir payanda monte edilerek direklerin sabit durması sağlanır. Direklerin düz tarafına tel çekilir. Beton direkli tel çit sistemine üst, orta ve alttan gergi teli çekilir. Tüm teller direklere bağ teli ile bağlanır. Uygulanacak alan 3’e bölündüğünde direk sayısını, 45’e bölündüğünde payanda sayısını hesaplamak mümkündür. Sistemde gergi telinin ne kadar kullanılacağı da alanın uzunluğunun 3’le çarpılmasıyla bulunabilir.